Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι βρίζουν περισσότερο ;

Τωρα τελευταία παρατηρώ οτι βρίζω …. Βρίζω πολυ .. Βρίζω στο δρομο οταν  δε τηρούν τον ΚΟΚ, βρίζω τους αγενείς , βρίζω στο σούπερ μάρκετ οταν κάποιο γαϊδούρι με σκουντήσει η με σπρώχνει κάνοντας  τη πάπια, βρίζω τους φίλους που φέρονται ανόητα, βρίζω τους εχθρούς που νομίζουν οτι με το να με βλάπτουν με αποδυναμώνουν, βρίζω αυτους που λένε ψέματα , βρίζω τους φιλόζωους  που τρώνε κρέας … ΒΡΙΖΩ!!!  
 Ευτυχως εάν βρίζεις εχεις πλεον ενα καλο άλλοθι σύμφωνα με μια νέα έρευνα και  πιθανότατα είσαι πιο έξυπνος από αυτούς που δεν «λερώνουν» ποτέ το στόμα τους…

Οι άνθρωποι που έχουν την τάση να να βρίζουν (πολύ) όχι μόνο έχουν μεγαλύτερο λεξιλόγιο σε σχέση με όσους επιλέγουν να εκφράζονται πάντα κόσμια, αλλά πιθανότατα να είναι και πιο έξυπνοι από αυτούς.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας έρευνας που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιθεώρηση των γλωσσικών επιστημών («The Languages Sciences Journal»), οι άνθρωποι που έχουν την τάση να να βρίζουν (πολύ) όχι μόνο έχουν μεγαλύτερο λεξιλόγιο σε σχέση με όσους επιλέγουν να εκφράζονται πάντα κόσμια, αλλά πιθανότατα είναι και πιο ευφυείς απ’ αυτούς. Παράλληλα, οι αθυρόστομοι είναι αναμφίβολα πιο νευρικοί, αλλά και πιο «ανοιχτοί» και «άμεσοι» στις σχέσεις τους, μολονότι θεωρούνται κατά κανόνα πιο «δυσάρεστοι» στις συναναστροφές τους ενώ δυσκολεύονται στην κατανόηση των συναισθημάτων των γύρω τους.

Προκειμένου να καταλήξουν σε όλα αυτά τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα, οι συντάκτες της μελέτης, οι ψυχολόγοι Timothy και Kristin Jay, ζήτησαν από καθέναν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να πει μέσα σε εξήντα δευτερόλεπτα όσο περισσότερες βωμολοχίες μπορούσε και αμέσως μετά, να αναφέρει όσο περισσότερα είδη ζώων γνώριζε. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που γνώριζαν περισσότερες «λέξεις-ταμπού», ήταν σε θέση να απαριθμήσουν και περισσότερα είδη ζώων -μια λεπτομέρεια που, σύμφωνα με τους δύο ψυχολόγους, δείχνει ότι οι άνθρωποι που έχουν την τάση να βρίζουν, διαθέτουν μεγαλύτερο γλωσσικό πλούτο.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο στο οποίο διατυπώνονται τα συμπεράσματα της μελέτης «τα ευρήματα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την επικρατούσα αντίληψη ότι οι άνθρωποι που εκφράζονται με βωμολοχίες στην καθημερινότητά τους είναι τεμπέληδες, χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου, διαθέτουν ανεπαρκές λεξιλόγιο αλλά και μειωμένο αυτοέλεγχο»
Δε βρηκα περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα Γιαυτο τη κοινοποιώ με επιφύλαξη 

Επισης  δε ξερω απο ποια αλλα τεστς πέρασαν οι συμμετέχοντες ωστε  να καταλήξουν σε αυτο το πόρισμα..Θα ηταν ενδιαφέρον να δούμε που αλλου βασίστηκαν διότι μου φαινεται λιγο λειψό το θεμα.. Βεβαια για την ωρα με βολεύει καθώς πιστεύω -και με συγχωρείτε για την ειλικρίνεια μου,  οτι εχω περισσότερη   ευφυια απο αυτους που δικαίως εισπράττουν  τα στολίσματα μου ! 

Αυτές είναι έρευνες ρε μ@%$^%ς…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s